ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ                                - 4 Ημέρες

AFISA PASXA ALEXANDROUPOLH

                                       

                                                                                  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

                                                                              Αλεξανδρούπολη  Σουφλί  Διδυμότειχο  Ορεστιάδα

                                                                                                   14/04/2023  -17/04/2023

Η επιλογή μας για την φετινή εκδρομή είναι η Θράκη και ιδιαίτερα ο νομός ‘Εβρου,για να γνωρίσουμε από κοντά αυτή την εσχατιά της ελληνικής γής –αυτό το μακρινό για μας –οχυρό της φύσης ,της ιστορίας και της παράδοσης .Κανένας τόπος δεν μαθαίνεται  μέσα από τις εγκυκλοπαίδειες και τους χάρτες .Χρειάζονται ανάσες ,μυρωδιές ,ακούσματα.Οι πατρίδες ζωγραφίζονται κυρίως στις καρδιές μας .

1ΗΜΕΡΑ  14/04/2023 ΜΕΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   ΛΑΜΙΑ  ΚΑΒΑΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση το πρωί  μέσω εθνικής οδού Λαμίας Θεσσαλονίκης και άφιξη στην όμορφη παραλιακή πόλη της Καβάλας .Χρόνος ελεύθερος στο λιμάνι της πόλης για τσιπουράκι και καφέ.Αναχώρηση για την Αλεξανδρούπολη,άφιξη νωρίς το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας,  ALEXANDER BEACH HOTEL AND SPA, 5 ΑΣΤΕΡΩΝ . Προνομιακά τοποθετημένο μέσα σε ένα ειδυλλιακό ελαιώνα 30 στρεμμάτων δίπλα στην ατμοσφαιρική παραλία Κόκκινα Βράχια αποτελεί την ιδανική λύση για την διαμονή μας . Τακτοποίηση στα δωμάτια μας ,ξεκούραση και το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Eπιστροφή στο ξενοδοχείο μας ,δείπνο  ,διανυκτέρευση.

2ΗΜΕΡΑ 15/04/23 ΜΕΓ.ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΟΥΦΛΙ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το περίφημο Σουφλί , την πόλη που ανακηρύχθηκε <<Best tourism village>> από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.Η πόλη του μεταξιού με τα περίφημα <<κουκουλόσπιτα>> και την πλούσια εθνική και λαογραφική παράδοση . Από τα χρόνια κιόλας του Βυζαντίου, οι οικογένειες στο Σουφλί επεξεργάζονταν το κουκούλι του μεταξοσκώληκα και παρήγαγαν το πολυπόθητο μετάξι.Επίσκεψη στο μουσείο μεταξιού και ο επόμενος σταθμός του ταξιδιού μας το διαμάντι του Έβρου,το Διδυμότειχο. Υπάρχουν δύο θεωρίες όσον αφορά το όνομα της πόλης. Σύμφωνα με τη μια θεωρία λοιπόν, το όνομά της το πήρε από τα διπλά τείχη του Κάστρου (που ονομάζεται και Καλέ), ενώ σύμφωνα με την άλλη, το όνομα οφείλεται στις δύο αντικριστές οχυρωμένες πόλεις (οι δύο οχυρώσεις, η μία στο σημερινό Καλέ και η άλλη στον απέναντι λόφο, της Αγίας Πέτρας). Χτισμένο στη συμβολή του Έβρου και Ερυθροποτάμου,δυο μόνο χιλιόμετρα από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Συνεχίζουμε για την Ορεστιάδα,την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νομού μετά την Αλεξανδρούπολη. Βρίσκεται στο μέσο μια εύφορης αγροτικής περιοχής με ένα εκατομμύριο καλλιεργήσιμα στρέμματα και άφθονα νερά από τους ποταμούς Έβρο, Άρδα και Ερυθροπόταμο. Η Ορεστιάδα είναι από τις νεότερες πόλεις της Ελλάδας, καθώς ιδρύθηκε από 6000 περίπου Έλληνες, που αναγκάστηκαν το 1923, μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης, να εγκαταλείψουν την πόλη τους, την Αδριανούπολη και κυρίως το προάστιό της το Καραγάτς και να αναζητήσουν μια νέα περιοχή για να στεγάσουν τις ζωές και τα όνειρά τους. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.Ξεκούραση μέχρι την ώρα που θα αναχωρήσουμε για να παρακουλουθήσουμε την Αναστάσιμη ακολουθία! Ακολουθεί αναστάσιμο δείπνο και διανυκτέρευση.

3ΗΜΕΡΑ 16/04/23  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ! 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας  και ελεύθερος χρόνος για να  χαρούμε τις όμορφες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου μας ! Ακολουθεί  Πασχαλινό γεύμα, και το απόγευμα  θα επισκεφτούμε την πόλη των Φερών  για να δούμε τον βυζαντινό ναό της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας του 12 αιώνα ,που είναι μικρογραφία της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης και οι ντόπιοι αποκαλούν Παρθενώνα της Θράκης. Επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη για την βραδυνή μας βόλτα στο όμορφο λιμάνι της .  

4ΗΜΕΡΑ 17/04/23 ΔΕΥΤΕΡΑ   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ –ΚΟΜΜΟΤΗΝΗ-ΞΑΝΘΗ

Πρωινό ,check out  και αναχώρηση για την πόλη της Κομοτηνής ,που είναι ενας σπουδαίος εμπορικός ,οικονομικός και συγκοινωνιακός κόμβος της Θράκης .Συνεχίζουμε για την όμορφη πόλη της Ξάνθης με την πλούσια ιστορία ,τα έθιμα και τις παραδόσεις .Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη με τα αρχοντικά και το παλιό Δημαρχείο για να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ και να ψωνίσετε παραδοσιακά γλυκά. Επιστροφή με στάσεις καθ οδόν και άφιξη το βράδυ.

ΤΙΜΗ  320 ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ,  380 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ. ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΒΑΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
  • 3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ ΜΠΟΥΦΕ ΣΤΟ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ ALEXANDER BEACH HOTEL AND SPA!
  • ΔΕΙΠΝΟ ΤΗΝ ΜΕΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΔΕΙΠΝΟ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ!
  • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ , ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΦΠΑ!